Artikler

Å være ung muslim under pandemien kan være ganske utfordrende for enkelte mer enn andre. Vi lever i en verden hvor vi føler nå at tiden står stille og Korona er i fokus. Vi merker det enda mer nå som vi ikke har mulighet til å ha masse besøk over som før eller møtes i moskeene for Jummah, Taraweeh og andre rituelle og sosiale samlinger. Pandemien påvirker oss og mange andre muslimer over hele verden, men hvordan er det vi kan sørge for at denne påvirkningen er mer positiv enn negativ?
Ramadan. En av Islams grunnpilarer. Den niende måneden i den islamske kalenderen. Den ene måneden der muslimer over hele verden faster i en måned kontinuerlig. Den ene måneden der venner, som ikke er muslimer, ikke helt forstår hvorfor man egentlig faster og hvordan en klarer å avstå ifra mat og drikke store deler av dagen. Mange av de samme spørsmålene gjentar seg hvert år: «Hvorfor faster du egentlig?» «Vent, så du kan ikke drikke vann? Ikke bare en liten slurk engang?» «Blir du ikke lei av å faste? Jeg syns så synd på deg.» Sannheten for mitt vedkommende er at mange av de som stiller disse spørsmålene faktisk ikke er klar over den gleden jeg får av å faste eller følelse av fred og en økende spiritualitet.
Musikk og dans i islam er et svært kontroversielt tema. Flere lærde har ulike meninger og oppfatninger om dette temaet. Dette er grunnet ulike tolkninger av koranvers og Hadith. Forskjellige oppfatninger kan også skyldes at man tolker koranvers adskilt fra Hadith. Derfor har jeg valgt å vise til flere autentiske Hadith og meninger til kjente og troverdige imamer.