Artikler

15. juli. 2021

Unge muslimer under Koronapandemien

Å være ung muslim under pandemien kan være ganske utfordrende for enkelte mer enn andre. Vi lever i en verden hvor vi føler nå at tiden står stille og Korona er i fokus. Vi merker det enda mer nå som vi ikke har mulighet til å ha masse besøk over som før eller møtes i moskeene for Jummah, Taraweeh og andre rituelle og sosiale samlinger. Pandemien påvirker oss og mange andre muslimer over hele verden, men hvordan er det vi kan sørge for at denne påvirkningen er mer positiv enn negativ?

8. mai. 2021

Den hellige måneden Ramadan

Ramadan.
En av Islams grunnpilarer. Den niende måneden i den islamske kalenderen. Den ene måneden der muslimer over hele verden faster i en måned kontinuerlig. Den ene måneden der venner, som ikke er muslimer, ikke helt forstår hvorfor man egentlig faster og hvordan en klarer å avstå ifra mat og drikke store deler av dagen.

28. mars. 2021

Musikk i islam

Musikk og dans i islam er et svært kontroversielt tema. Flere lærde har ulike meninger og oppfatninger om dette temaet. Dette er grunnet ulike tolkninger av koranvers og Hadith. Forskjellige oppfatninger kan også skyldes at man tolker koranvers adskilt fra Hadith. Derfor har jeg valgt å vise til flere autentiske Hadith og meninger til kjente og troverdige imamer.